Wat is lean?

lean

Wat is lean? Dit is wat veel bedrijven zich afvragen, want je ziet de term ‘’lean’’ ook steeds vaker voorbij komen. Het is namelijk een managementfilosofie die op verschillende manieren kan worden toegepast in een onderneming. Hierbij wordt de nadruk vooral gelegd op het maximaliseren van waarde voor de klant, maar natuurlijk ook het minimaliseren van verspillingen in diverse processen. Vooral in het productieproces is dit van groot belang en valt er voor bedrijven hier veel winst uit te halen.

Lean is dus een goed idee voor bedrijven die hun productieproces willen stroomlijnen. Het is van belang dat alleen de activiteiten uitgevoerd worden om waarde te realiseren voor de klant. Verspillingen in het proces worden met lean eruit gehaald, zodat een productieproces volledig geoptimaliseerd wordt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan verspillingen binnen de overproductie, wachttijden, over processing en natuurlijk het transport. Door deze verspillingen te verwijderen, is het mogelijk om diverse processen te optimaliseren. Hier kun je als onderneming veel voordeel uit halen en daarom is het altijd handig om iemand in dienst te hebben met ervaring in de lean methode. Meer weten over wat is lean? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is lean: verschillende niveaus

Als bedrijf is het dus handig om meer over lean te weten te komen. Je kunt hiervoor op het internet verschillende opleidingen en trainingen vinden. Hierbij kom je verschillende termen tegen, zoals black belt lean, yellow belt lean en green belt lean. Iedere kleur laat zien wat het niveau is van de leanmethode. Black belt lean is iemand die veel ervaring heeft met deze managementfilosofie. Dit betekent dat die persoon precies weet hoe het werkt en hoe verschillende processen geoptimaliseerd kunnen worden. Wanneer je iemand laat leren over lean, is het dus van belang om te weten dat er verschillende niveaus zijn.

Opleiding volgen

Wil jij je positie op de arbeidsmarkt verbeteren? Of wil je als ondernemer alles over deze methode te weten komen? Dan is het altijd handig om een opleiding te volgen voor lean. Tijdens de opleiding kom je erachter wat is lean en weet je ook precies hoe je dit moet toepassen. Voor werkgevers is het namelijk interessant om iemand aan te nemen die hier meer ervaring in heeft. Zo weet de werkgever zeker dat jij ervaring hebt met het optimaliseren van productieprocessen en weet dat jij bepaalde verspillingen eruit kunt halen. Wat is lean? Daar kom je achter bij het volgen van een opleiding, daarnaast is het mogelijk om een hoger niveau te halen, zodat je echt een professional kunt worden.

Voordelen voor het bedrijf

Voor het bedrijf zitten er veel voordelen verbonden aan het binnenhalen van iemand met ervaring op het gebied van lean. Zo kan deze persoon ervoor zorgen dat de productieprocessen een stuk beter lopen. Dit betekent dat een bedrijf veel minder tijd kwijt is aan het proces en hierdoor geld kan besparen. Wat is lean is dus belangrijk om te weten, zodat je hier als bedrijf optimaal gebruik van kunt maken.

Wil jij ook de lean methode volgen? Ga dan naar de website van Lean Six Sigma Partners.