Welke studentensteden kent Nederland?

Als student kun je in verschillende steden studeren. Nederland heeft genoeg studentensteden waar je kunt studeren. Nederland heeft maar liefst 17 studentensteden waar meer dan 10.000 studenten studeren.

Hoeveel studentensteden heeft Nederland?

Nederland heeft 17 leuke studentensteden. Typische studentensteden zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Delft en Groningen. Andere studentensteden zijn Leeuwarden, Eindhoven, Maastricht, Tilburg, Leiden, Nijmegen, Enschede, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Zwolle, Wageningen en Breda. De grote steden hebben natuurlijk een beter aanbod aan opleidingen.

Studentensteden die populair zijn onder studenten

Er zijn studentensteden die populair zijn bij studenten. Soms zijn het de grote steden omdat daar veel keuze is aan opleidingen. In een grote stad heb je ook een bruisend uitgaansleven en dat is voor studenten net zo belangrijk.

Leiden is leuk

In Leiden is het leuk. Het is een levendige stad met veel studenten. Je kunt in Leiden veel studentenhuizen, verenigingen en universiteitsgebouwen vinden. Het historisch centrum biedt genoeg uitgaansleven voor studenten.

Het bruisende Eindhoven

In Brabant vind je de stad Eindhoven die populair is onder studenten. Er zijn meer als zestig studieverenigingen voor studenten. In Eindhoven kun je de technische universiteit vinden. Als je op kamers gaat kies dan een in de binnenstad, het vonderkwartier of in het centrum zodat je als student kunt genieten van het bruisende leven.

Studentensteden met veel mogelijkheden

De studentensteden die ook geliefd zijn onder studenten zijn Rotterdam, Nijmegen, Utrecht, Maastricht, Breda en Tilburg. In al deze steden heb je als student de mogelijkheid uit ruime keuze aan opleidingen. Daarbij kun je genieten van het bruisende stadsleven wanneer je vrij hebt van school. In veel van de steden kun je internationale studenten tegenkomen.

De Tilburgse kermis mag je zeker niet missen wanneer je in deze stad studeert. De kostbaarste studentenjaren beleven kun je het beste in de mooiste steden.